Populärt Hot Pot-fenomen tar Sverige med storm

Kina har länge varit en kulinarisk världskraft med en fascinerande mångfald av rätter och smaker. En traditionell kinesisk matupplevelse som har gjort sitt intåg i Sverige på senare tid är Hot Pot, så kallad "huǒguō" på kinesiska.
– Pong Lindhagen har tagit det heta fenomenet till nästa nivå, säger Michael Zhan, grundare.

Läs mer om Pong Lindhagen här

Maträtten Hot Pot har rötter ända tillbaka till antika Kina och har med tiden utvecklats till en populär traditionell måltid. Michael Zhan, grundare av restaurangkedjan Pong, berättar att konceptet är enkelt men spännande.

– En gryta med en smakfull buljong placeras mitt på bordet, och gästerna får sedan själva koka en mångfald av råa ingredienser som kött, skaldjur, grönsaker och nudlar direkt i grytan. Det är en social och interaktiv matupplevelse som gör att alla runt bordet kan njuta av att laga sin mat enligt sina egna preferenser.

Tillgängliggör trenden
Hot Pot-fenomenet har snabbt blivit en trend i Sverige, och Pong Lindhagen är en av de första restaurangerna som har gjort konceptet tillgängligt för en bredare publik. Deras varierade urval av buljonger, såser och ingredienser gör det möjligt för gästerna att anpassa sin Hot Pot efter egna smakpreferenser: oavsett om du föredrar en mild och kylande buljong eller en het och kryddig variant, finns det något för dig.

Här ser du vad som serveras på bordet

– Att samlas runt ett Hot Pot-bord är mer än bara en måltid; det är en upplevelse som låter både stora och små dela god mat och skapa minnen tillsammans. Vi ville skapa en naturlig samlingspunkt kring ett bord där familjer och vänner även här i Sverige kan göra just det, samtidigt som de utforskar den kinesiska kulinariska världen. Är man inte sugen på Hot Pot kan man naturligtvis hellre välja allt från sushi, varmrätter och dumplings till desserter från vår Pong Buffé, säger Michael.

Specialdesignade bord från Kina
Traditionellt sett har Hot Pot-restauranger varit rökiga och ångiga på grund av den öppna, kokande grytan. Därför har, berättar Michael, Pong Lindhagen investerat i smarta ventilationssystem som ser till att det inte blir för varmt eller osar runt bordet.
– Vi har installerat specialdesignade bord direkt från Kina, där ”poten”, alltså själva grytan, är inbyggd i bordet. Det gör det enkelt och smidigt för våra gäster att utforska olika smaker och ingredienser samtidigt som de har tillräckligt med plats för att umgås och dela en måltid tillsammans.

När Pong valde att introducera Hot Pots berättar Michael att de ville erbjuda en restaurangupplevelse som inte bara bjöd på god mat utan även en upplevelse för hela sällskapet.
– Nu kan vi konstatera att Hot Pot-fenomenet är här för att stanna.

Let's Pong - our story
Pong betyder ”träff” eller ”att träffas” på kinesiska. Vi öppnade vår första restaurang på Klara Tvärgränd i Stockholm 2004 och vår idé var då – precis som nu – att våra restauranger ska vara en träffpunkt för familj och vänner där man kan äta god asiatisk mat med goda, högkvalitativa råvaror.

I dag har vi gjort det enklare för dig att "Ponga" tillsammans med goda vänner. Nu finns vi på fler än 20 platser i Sverige.

Läs mer om Pong här

PONG Lindhagen

Lindhagensgatan 118
112 51 Stockholm

Telefon: 08-54563010

E-post: info@ponglindhagen.se

Läs mer och boka bord på ponglindhagen.se

Victor Christophe

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *